Największe w USA międzynarodowe targi organizowane przez The Specialty Food Association wiodące stowarzyszenie i źródło informacji o wartej, 170,4 mld USD branży żywności specjalistycznej w USA. Organizacja istniejąca od 1952 roku reprezentuje producentów, sprzedawców, importerów, dystrybutorów, brokerów i innych przedstawicieli branży spożywczej. Wystawa jest dostępna wyłącznie dla przedstawicieli rynku i profesjonalistów, a udział w niej zapewnia prestiż i szerokie kontakty międzynarodowe.

USA to jeden z największych rynków świata – zasobny i chłonny, otwarty na nowości, ceniący wysoką jakość produktów oraz najlepszy poziom obsługi. 

Polska żywność jest ceniona za różnorodność i niekwestionowaną jakość. M.in. z tego powodu poziom eksportu wyrobów rolno-spożywczych do Stanów Zjednoczonych  systematycznie rośnie. Największym zainteresowaniem cieszy się polska wołowina oraz przetwory mięsne, wyroby cukierniczne, ryby i przetwory rybne, soki, przetwory owocowe i warzywne, produkty alkoholowe i inne. W I kw. 2021 roku wartość eksportu produktów rolno-spożywczych do USA wyniosła 183 mln EUR, o 33% więcej w stosunku do I kw. 2020 roku.

USA to potężny rynek oferujący ogromne możliwości dla polskiej zdrowej Warto podjąć to wyzwanie.